Ik ben wel een gadget mannetje. Niet zo een die alles maar wil hebben en er ongelimiteerd geld aan besteed, maar ik mag er graag naar kijken en bij gelegenheid schaf ik wel eens wat aan.  Zo ook een camera die je op de fiets kunt zetten en mooie beelden mee kunt schieten. Inmiddels zijn er meer dan genoeg beelden te vinden uit de diverse wedstrijden. Vooruit kijkend filmen, achteruit kijkend filmen en als het even kan tijdens de finale van de wedstrijd. Erg mooie beelden, zeker als er veel strijd is. De beelden laten van dicht bij, en met hoge kwaliteit en geluid, zien en horen wat er gebeurt. Ik kan genieten van deze beelden en een tijd geleden heb ik de stap genomen. Ik wilde er ook een hebben.

 

 

Zoals veel mensen ben ik mijn zoektocht begonnen met veel lezen en kijken op internet. Reviews, testen, vergelijkingen enz. enz. En natuurlijk proberen alle positieve en minder positieve ervaringen op waarde te schatten. Om te beginnen heb ik er voor gekozen een goedkopere camera aan te schaffen met een prijs van ongeveer € 100,-. Niet te veel geld uitgeven in het begin en als het tegen zou vallen was ik in ieder geval niet veel geld kwijt.

Laat ik voorzichtig stellen dat de kwaliteit van de beelden niet bevielen. Continue trillen, vaag aan de zijkanten van het beeld en een verschrikkelijke toren op de fiets om het apparaat van te zetten. De helmcamera scheelde wel, maar hield nog steeds niet over. En om er nu als een soort Karlsson bij te gaan fietsen zit ik ook niet op te wachten.  Na een paar keer proberen is de camera dus retour gegaan.

Nog maar eens over nadenken dan maar. De lokroep van die mooie beelden kon ik echter niet lang weerstaan. Langzaam maar zeker ben ik weer overstag gegaan. Nu wel voor betere kwaliteit kiezen dan maar. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een camera die integreert met mijn GPS. Niet alleen kan ik heb bedienen vanaf de GPS maar ook de GPS data integreren in de filmpjes die je maakt. Kijk dan wordt het weer leuk. Kun je mooie spannende beelden maken en ook nog laten zien waar je bent, hoe hard je fietst, met  welke kadans en wat het stijgingspercentage was. Telefoneren lukt nog niet, maar dat zal wel niet lang meer duren.

Imiddels ben ik een aantal filmpje verder en het bevalt prima. De beelden zijn niet zo spannend als van de profs, maar ik fiets ook geen wedstrijden. Ik probeer op mijn eigen niveau zo goed mogelijk te fietsen en vooral ook te genieten. Het filmpje in dit artikel is afgelopen jaar gemaakt met de camera boven op het stuur gemonteerd. Inmiddels hangt hij onder het stuur waardoor je een compleet vrije blik naar voren hebt. Dus geen remhendels meer in beeld. Ik verheug me er al op een mooie beklimming (wie weet de Stelvio dit jaar) en een snelle afdaling te filmen. 

Dit is een blijvertje.